• GAZON  SEMINTE

GAZON SEMINTE

  • Cod produs: I002
  • Disponibilitate: 2-3 Days
  • Pret:
  • 0,00 Lei


  • Fără TVA:0,00 Lei

  - SAU -  

Ca şi regulă generală, gazonul se seamănă în afara perioadelor de ger, caniculare sau secetoase.
Perioadele ideale sunt între jumătăţile lunii martie şi iunie, şi jumătatea lunii august până la sfârşitul lunii octombrie.
Oricare ar fi însă perioada, nu plantaţi atunci când este risc de ploaie, aceasta vă poate deplasa seminţele neânrădăcinate şi poate crea zone goale, insule fără gazon. O altă perioadă de evitat este înainte de plecarea ăn vacanţe. Pentru ca în primele sale săptămâni de viaţa, gazonul are nevoie de cea mai mare atentie şi îngrijire.

Preț: per kilogram
Primăvara: Însămânţarea de primăvara este cea care provoacă creşterea cea mai rapidă. Când pământul este cald, prima tundere poate interveni la doar o lună de la plantare. Dar dacă gazonul nu este suficient împlântat înaintea sosirii sezonului cald, este necesară o irigare consecventă.

Toamna: Este fără îndoială perioada ideală pentru a însămânţa, chiar dacă prinderea este mai lentă decât primăvara. Gazonul rezistă mai bine frigului decât lipsei de umiditate, are

timpul de a se instala înaintea iernii pentru a demara foarte repede primăvara.
În plus, gazonul de toamnă este mai puţin invadat de buruieni decat cel plantat în primăvară.

Terenul: Natura terenului joacă un rol important în semânare.

Într-un teren greu, argilos, care se încălzeşte greu, aşteptaţi luna aprilie, chiar dacă vremea vi se pare caldă.
Dimpotrivă, în sol nisipos, uşor, care nu reţine apa, întrerupeţi semănatul de îndata ce riscul secetei apare.

Climatul: În funcţie de regiunea în care locuiţi, perioadele de însămânţare pot fi decalate. În zona de campie, puteţi semăna deja începând cu luna februarie, dar în regiunile muntoase este mai bine să aşteptaţi luna aprilie – mai dar nu trebuie depaşită luna septembrie.

Tunderea gazonului: Este unul dintre factorii cei mai important în întreţinerea unei peluze pe care s-a plantat gazon sau s-au montat rulouri de gazon. Dacă doriţi să aveţi o peluză de gazon impecabilă, este imperativ necesar să o tundeţi periodic, permitând, astfel, gazonului să se regenereze, să nu dezvolte boli şi dăunători. Este la fel de important să greblaţi periodic gazonul tuns, pentru înlăturarea frunzelor căzute şi a resturilor, care pot afecta firele de gazon de sub ele.

Schimbarea direcţiei de tundere şi greblarea gazonului, odată la fiecare două săptămâni, va permite firelor de gazon să crească mai sănătoase şi drepte/verticale. Dacă veţi tunde gazonul mereu în aceeasi directie, acest lucru va conduce la compactarea solului şi la înclinarea firelor de gazon în direcţia de tundere, ceea ce vă dă o impresie de inestetică a gazonului dvs. Dacă doriţi să aveţi o grădină cu un gazon cu aspect striat, este indicat să folosiţi, împreună cu masina de tuns iarba şi o rolă presoare pentru gazon.

Fertilizarea gazonului: Udarea şi \"hrănirea\" gazonului cu diverse produse fertilizante pentru sol, sunt acţiuni extrem de importante dacă doriţi să aveţi un gazon sănătos, des şi, cel mai important, un gazon verde! Există o mare varietate de produse destinate tratării gazonului, alegerea şi utilizarea lor depinzând de anotimp, starea gazonului şi a solului.

Când aplicaţi fertilizatoarele pentru gazon, puteţi face acest lucru manual, dacă zona acoperită de gazon nu este una foarte mare, sau mecanizat, folosind maşini specializate pentru eficienţa procesului. Întotdeauna aplicaţi fertilizatoarele într-o zi uscată, dar asiguraţivă că gazonul nu este foarte uscat, o uşoară udare înainte fiind indicată.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun